Працівники музею Буша, що на Вінниччині, готують для бійців домашні страви і передають воїнам на передову, повідомляє Вінниця.info.
«Українській армії ми допомагаємо з 2014-го року — коли ліками, коли їжею. Продукти для страв приносять з власного городу жителі нашої громади, допомагають і небайдужі. В нас біля музею ткацтва є цікаве приміщення, тут колись жила бабуся. Залишилась кухня і є древня піч, якій більше 100 років. І ми вирішили готувати в ній страви для воїнів. Спершу спекли хліб. Він вийшов дуже смачний. А зараз все готуємо в цій печі. Ось будемо готувати налисники із картоплею та грибами, з м’ясом, з капустою квашеною.Спекли в печі печива за нашим місцевим особливим рецептом. Воно готується на вині ямпільському. Цей рецепт дуже старий», – розповідає керівник заповідника Ірина Захарчук.
Готують воїнам працівниці музею, коли є замовлення, за потребою. Співпрацюють з волонтерськими організаціями, а також з місцевими волонтерами, які возять допомогу на передову.
«Ми збираємось раз в тиждень. Воїнам дуже смакує наш хліб, печиво, капуста квашена і сало. Була цікава історія, коли ми передавали нашим воїнам у Бахмут допомогу. І наш хліб потрапив до дітей, які знаходились там у підвалах. Адже воїни наскільки людяні, що самі будуть недоїдати, але допоможуть мирному населенню, особливо дітям. І діти вперше куштувати такий смачний хліб», – додає Ірина Захарчук.
Джерело: Вінниця.info