2,2 мільйони гривень на дрони від ГО «Ми – Вінничани» зібрали сьогодні на благодійному марафоні на підтримку Сил оборони (відео)

Ще понад 100 бойових пташок під час заходу передали різним військовим підрозділам на передову.

Такі благодійні заходи вже не вперше організовує та проводить громадське об‘єднання «Ми – Вінничани» спільно з нашими партнерами – народними депутатами України Ларисою Білозір, Геннадієм Вацаком, Миколою Кучером, а також Сергієм Кудлаєнком, Олександром Домбровським та ГО «Український Альянс» на чолі з Миколою Філоновим.

Цього разу вдалося в рази масштабувати ресурси для наших Захисників. Адже окрім зібраних під час марафону коштів, – а це понад 2 000 000 на бойові дрони, 8 військових частин цього ж дня отримали 100 FPV-дронів, які одразу поїхали на фронт нищити ворога.

«Вінницькі бойові пташки» допоможуть виконувати завдання бійцям чотирьох військових частин Збройних сил України, вінницьким та калинівським нацгвардійцям.

«Вовки да Вінчі», які віднедавна увійшли до складу Гайсинської 59 бригади, тепер також оснащенні додатковими «літальними апаратами». Чергову партію FPV-дронів передали і спецпідрозділу СБУ «Альфа».

Один такий дрон може не лише врятувати життя моїх побратимів, але й ефективно нищити особовий склад та техніку ворога. Тому сьогодні велика подяка вінничанам, які це розуміють та підтримують фронт, – відзначив відомий журналіст, а тепер майор 1-шої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна Тарас Березовець.

Як і коли ця війна може закінчитися? Які процеси у геополітиці цьому можуть посприяти? На ці та інші питання присутніх відповів почесний гість благодійного заходу політик, дипломат, громадський і державний діяч Валерій Чалий.

Голова громадського об‘єднання «Ми – Вінничани» Валерій Коровій подякував партнерам БФ « МХП – Громаді», представникам вінницького бізнесу за долучення до спільної справи задля великої Перемоги.