ГО “Ми – Вінничани” починає “Весну просвітництва”

Навчання, освітні проекти та конкурси будуть спрямовані як на особистісний розвиток, так і на розширення можливостей для цілих колективів та навіть громад.    

Чому такі заходи вкрай необхідні у такий непростий період війни, відповів голова громадського об’єднання “Ми – Вінничани” Валерій Коровій:

– Війна, яка йде на виснаження, полягає не лише в оборонних здібностях армії, це й людські та фінансові ресурси. Тому у минулому році тривали серйозні дискусії навколо військового ПДФО. А коли у жовтні минулого року цей податок повернули в державну казну, постало питання щодо спроможності органів місцевого самоврядування на рівні громад реалізовувати ті чи інші проекти. Люди в невідомості, як далі розвиватися і які інструменти для цього можна використовувати, – зауважив голова громадського об‘єднання «Ми – Вінничани» Валерій Коровій.

Але, як відомо, у 2023 році Україна стала кандидатом у члени Європейського Союзу. Це означає, що наша держава має можливості для отримання грантової підтримки окремих програм, які будуть розвиватися Європейським Союзом.

– Тому в рамках громадського об’єднання “Ми – Вінничани” були проведені консультації з нашими партнерами і дійшли спільної думки розпочати серію навчань, практичних тренінгів у написанні грантів, зокрема й міжнародних, – повідомив Валерій Коровій.

Перший такий тренінг відбувся у Липовці. Туди з найближчих громад з’їхалися активні представники бюджетних організацій – вчителі, медики, соціальні працівники, а також підприємці, які шукають можливості для розвитку власної справи.

Завдяки професійній команді викладачів освітньої академії UAdvise, учасники тренінгу отримали практичні кейси у сфері соціального проектування, грантрайтингу та фандрайзингу.

1. Яким критеріям повинні відповідати грантові заявки, щоб бути успішними?
2. Як розробити концепцію успішного проекту?
3. Які реальні приклади успішних проектів? Ключові фактори успіху?

На ці та інші питання зможуть знайти відповіді усі ті, хто доєднається до нашої команди уже на наступних тренінгах. І спільно з ГО «Ми – Вінничани» реалізовуватиме успішний грант у своєму колективі, своїй громаді.